Andreas Kjörling är författare, fotograf och talare. Individuell hållbarhet är hans passion. Med det sagt brinner han för att andra människor ska må bra på jobbet, hemma och i samhället. Andreas Kjörling föreläser om ämnen som stresshantering, inre och yttre motivation och konflikthantering.

Alla föreläsningar är unikt anpassade efter kunden, men gemensamt har de att de bygger på en förståelse för hur kroppen fungerar samt hur vi kan förhålla oss till detsamma. Andreas Kjörling föreläser främst på svenska och engelska trots att han även är flytande i spanska.

Andreas Kjörling föreläser om följande ämnen:

Orka länge

I en övergripande föreläsning med djup förankring i både forskning och empiri berättar Andreas Kjörling om värdet av att förstå kroppens reaktioner, hinna mer genom att skynda långsamt och om att verkligen må bra. Föreläsningen bygger på hans senaste bok med den provokativa titeln ”Det är en konst att skita i jobbet”.

 • Förstår hur kroppen fungerar
 • Skynda långsamt – lär dig bli organiserad
 • Må bra – Ät gott, motionera och vårda dina relationer

Du får en förståelse för den fysiologiska reaktionen i kroppen när vi utsätts för stress, hur det påverkar sömnen, minnet och återhämtningen och inte minst hur motion förebygger stressen innan den infinner sig. Lär dig hur du bäst prioriterar, organiserar och undviker apor på axeln. Med stöd i neuroforskningen förklarar Andreas Kjörling hur våra hjärnor fungerar, hur vi lättast lär oss att hitta utan att behöva leta och mycket mer.

Etik och ledarskap

Vi lever i ett allt mer föränderligt och globalt samhälle där snabba beslut ska fattas mellan mängder av information som varje dag sköljer över oss.

 • Dygder, etik och moral i filosofin
 • Vilka konsekvenser får ditt handlande?
 • Fattar du rätt beslut i ditt ledarskap?

Du får kunskap om etik genom historien och dess olika filosofiska perspektiv. Genom att sedan använda dessa kan olika situationer analyseras och diskuteras. Några snabba svar och enkla lösningar utlovas inte, snarare tvärtom. Etik är svårt men inte mindre viktigt för det!

Inre och yttre motivation

Detta är inte en motivationsföreläsning utan en föreläsning om motivation. Det talas mycket om inre och yttre motivation men efter att följt debatten i sociala medier en tid finner Andreas Kjörling att det fortfarande råder mycket oklarheter.

 • Vad är det för skillnad på inre och yttre motivation?
 • Hur kan jag påverka min och andras motivation?
 • Om jag påverkar någon annan, är det då yttre eller inre motivation?

Listan på frågor kan göras lång och likaså svaren. Med stöd i forskning inom både psykologins SDT och filosofisk fenomenologi reder jag ut begreppen och förklarar hur vi uppnår bästa resultat, både hos oss själva och inte minst hos våra medarbetare. Föreläsningen kräver ingen förkunskap men är främst riktad till ledare i alla branscher.

Konflikthantering

Få saker tar så mycket energi som konflikter. Att förstå hur och varför de upp­står är därför en av de mest användbara verktygen i arbetslivet. Här ger Andreas Kjörling en insikt i hur vi förbättrar vår kommunikation, gruppsykologi och vikten av ett bra ledarskap.

Förbättra din kommunikation

 • Förbättra din kommunikation
 • Se konflikten innan den uppstår
 • Lär dig medla

Du får verktygen för en bättre och tydligare kommunikation. Genom hans föreläsning får du också en förståelse för hur konflikter kan förebyggas. Sist men inte minst ger Andreas Kjörling dig också verktyg för att kunna förstå orsak och samband och på så vis kunna medla i en konflikt.