Aron AndersonAron Anderson fick redan som 7-åring beskedet att han fått en elakartad cancertumör och innan han hunnit fylla 26 år har han fått cancer ytterligare tre gånger. Men han har också hunnit med att delta på Paralympics vid fyra tillfällen, vunnit JVM hela 10 gånger i friidrott och han är den förste rullstolsburna personen att bestiga Kebnekaise.

Strax innan Aron Anderson hunnit fylla 8 år fick han ett besked som förändrade hans liv i grunden. Läkare hade funnit en elakartad cancertumör och han skulle få uppleva sin första cellgiftsbehandling. Ett år senare opererades han för sin cancer. Men trots att läkarna fick bort tumören och han blev friskförklarad, ledde sviterna från sjukdomen till att han hamnade i rullstol. På bara drygt ett år gick han från att vara en energisk och sportintresserad kille till att till stor del bli sängliggande.

När Aron hamnade i rullstol tog han tidigt ett beslut att aldrig låta detta stoppa honom utan istället se vilka möjligheter han har. Möjligheten att börja idrotta igen fick hans livsgnista att tändas på nytt. Sedan dess har han ständigt utmanat sig själv genom att bland annat ha åkt Vasaloppet sittandes, cyklat armcykel till Paris, varit med på Paralympics vid fyra tillfällen i tre olika sporter och vunnit 10 JVM-guld.

Aron Andersson är fast övertygad om att det är hans motivation och drivkraft som har fått honom att besegra de hinder som dykt upp i hans liv. I sin föreläsning vill Aron inspirera andra människor till att nå sina mål och vända motgångar till framgång. Tanken är att skapa en känsla av att allt är möjligt med rätt drivkraft, allt från den minsta vardagsdetaljen till de stora besluten i livet. På ett inspirerande, lättsamt och inte minst insiktsfullt sätt talar Aron om våra drivkrafter, vår motivation, förändringsvilja och om livet.