Bea UusmaBea Uusma är författare, läkare och illustratör. I femton års tid har hon försökt knäcka den medicinska deckargåtan om vad Andrée-expeditionen dog av. Hon har ordnat egna polarexpeditioner för att komma fram den öde ö mitt i den Arktiska packisen där expeditionen dog. Hon samarbetar med Rättsmedicinalverket, Sveriges Kriminaltekniska Laboratorium och brottsplatsanalytiker. Hon har kullkastat gamla teorier och kommer fram till helt nya svar.

Bea Uusma är ett levande bevis på hur passion och nyfikenhet kan leda till platser man aldrig hade kunnat drömma om. För 20 år sedan fastnade hon, mer eller mindre av en slump, för ett gammalt mysterium – för Andrées polarexpedition.

Beas fascination kom att ta med henne på en vidunderlig resa. En resa som bland annat resulterade i boken Expeditionen: min kärlekshistoria och i det prestigefyllda Augustpriset 2013.

Låt dig inspireras av Beas berättelse om hur nyfikenheten födde fram en drivkraft och energi hon inte visste att hon hade. Om vad som kan hända om man låter sig själv öppna nya dörrar och ge sig hän åt sina intressen. Bea föreläser inspirerande om expeditionen och mysteriet, men också om passionen och modet att våga.