Björn Natthiko LindebladEfter sex år som finansvalp sadlade Björn Lindeblad om och blev buddhistisk skogsmunk i 16 år, i både öst och väst. Han fick då munknamnet Natthiko, “den som växer i visdom”. Sedan han kom hem igen till ett liv i byxor hösten 2008 har han blivit en flitig gäst i TV-sofforna, och en av våra mest uppskattade talare. Björns “Sommar” i P1 2012 blev ett av den sommarens mest rosade och hyllade.

Björns gåva är att förmedla livsvisdom på ett sätt som alla kan ta till sig. Han använder sin osnitslade levnadsresa för att illustrera hur vi kan hitta tillbaka till vardagsglädje, gemenskap, tillit, medkänsla och ett mer lekfullt förhållningssätt till livet. Hans föredrag går från djupt allvar, och ögonblick som förändrade nästan allt, till igenkännandets magskratt då Björn använder sin egen ofullkomlighet för att påminna oss om hur vi skapar bekymmer för oss själva och andra alldeles i onödan. 

Björn Natthiko Lindeblad använder inte ett manuskript, utan har istället utvecklat en sällsynt fingertoppskänsla för vad varje grupp tycks mest intresserad av. Kanske just därför får han minst lika mycket uppskattning för hur han talar, och atmosfären han skapar, som vad han säger. Hans förhoppning är att du efter föredraget vandrar hem, lite större, lite starkare, med en spirande känsla av samhörighet och mod i bröstet.