Bo DahlbomBo Dahlbom är författare till en mängd vetenskapliga och populära artiklar, krönikor, debattinlägg och böcker. Hans senaste böcker är “Aktivera ditt varumärke” (2010), “Sveriges framtid” (2007) och “Makten över framtiden” (2003). Bo är ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin och han var en av dem som byggde upp IT-forskningsinstitutet Viktoria i nära samarbete med företag som Ericsson, Volvo, SKF och Astra Zeneca. Han är en av grundarna till Sustainable Innovation, ett nationellt centrum för energieffektivisering, med företag som Vattenfall, Riksbyggen, Toyota och Intel, som delägare.

När stora samhällsförändringar sker är det viktigt att förstå vad som händer för att kunna agera förnuftigt. Det gäller såväl i näringslivet som i arbetslivet och i politiken.

Bo Dahlbom har en fantastisk förmåga att sätta fingret på de utmaningar vi står inför och inspirerar sina lyssnare att själva se in i framtiden. Han är en känd debattör och föreläsare om digitaliseringens betydelse som samhällsförändrare. Han är professor vid IT-universitetet i Göteborg, initiativtagare till IT-forskningsinstitutet Viktoria och mångårig rådgivare till regeringen i IT-politiska frågor, nu senast när det gäller IT på energiområdet, i Samordningsrådet för smarta elnät.

Bo Dahlbom skräddarsyr sina föreläsningar efter kundens behov och önskemål. Han är en kunnig, karismatisk och underhållande föreläsare.