Charlotte SignahlCharlotte Signahl har tdigare varit förbundsordförande för Röda Korsets Ungdomsförbund, ordförande för URIX och projektledare på Sensus Studieförbund. Hon har läst ämnen som historia, sociologi och psykologi på Stockholms Universitet samt teologi och mänskliga rättigheter. Sedan 2006 fokuserar hon på att föreläsa, utbilda och att moderera och processleda konferenser.

Får man skratta åt rasister? Är han bög eller homosexuell? Bunden eller buren, hur sitter folk i rullstol? Är det skillnad på att bemötas och mötas? Genom att lyfta dessa frågor, och definitivt genom att inte pynta dem med vackra ord, vill Charlotte avdramatisera de ämnen vi inte får prata om – detta för att vi på allvar ska kunna börja förändra saker och ting.

Mångfald är besvärligt men härligt och kan dessutom vara lönsamt för företagen. Den största mångfalden finns kanske kring definitionen av ordet mångfald. Vad menar vi egentligen med mångfald och framför allt, om det nu är så viktigt, hur gör man?

I sin föreläsning utgår Charlotte Signahl från diskrimineringslagstiftningen med en del svåra ord och lagar. Hon blandar fakta, funderingar och historia som kan uppfattas lite tungt, men som tack vare en stor portion humor blir roligt och intressant.