Emma IgelströmEmma Igelström är en av våra mest meriterade och framgångsrika simmerskor i Sverige. Som 14-åring tävlade Emma som senior och vann EM-guld. Hon har vunnit fyra VM-guld, ett VM-silver, tolv EM-guld, två EM-silver och tre EM-brons. Emmas mest framgångsrika år var 2002 då hon vid kortbane-VM i Moskva tog två individuella VM-guld och ett i lagkapp, samtliga på världsrekordstid. Emma var dessutom den första kvinnan i världen som gick under 30 sekunder på 50 meter bröstsim.

Efter sin framgångsrika karriär inom simningen drabbades Emma Igelström av en identitetskris som hon, med mycket hjälp, lyckades ta sig ur. I sin föreläsning berättar Emma bland annat om den hårda träningen som låg bakom framgångarna, känslan av att vinna och om hur det är att gå från idrottens värld och anpassa sig till ett liv med mer vardaglig karaktär. Emma berättar också om olika fällor som hindrar dig från att nå tillfredsställelse:

Jämförelsefällan – någon annan har lyckats ännu bättre än vad du har gjort.
Prestationsfällan – du är ingenting förutom det du presterar
Självplågarfällan – vem är jag att ha rätt till ett bra liv om jag inte ens kan må dåligt på ett bra sätt.

Oavsett om det handlar om att bli bäst i världen på simning, hitta ett nytt jobb eller andra vardagliga utmaningar, så behöver tillfredsställelsen komma inifrån. Du kan få hjälp av din omgivning i form av goda råd eller terapi, men för att förändringen ska bli bestående, så måste den komma inifrån dig själv. Emma berättar om sina metoder för ”omprogrammering” för att kunna hantera framgångar, motgångar och utmaningar.

Emma Igelström föreläser om självkänsla och självförtroende, personlig utveckling, prestation, hur man hanterar framgångar och motgångar och hur man hanterar sin “personliga programmering”.