Gabriella AhlströmGabriella Ahlström har drygt tjugo års erfarenhet som samhälls- och kulturjournalist. De senaste femton åren har hon riktat in sin journalistiska verksamhet på debatter samt samtals- och processledning. Hennes intresse har under alla år rört samhällsfrågor och kultur och med särskilt fokus på sociala frågor, politik, miljö, jämställdhet och litteratur. Förutom att skriva böcker som ”Sirener” (2015) och ”De oförglömliga” (2009), så har Gabriella medverkat i flera litteraturprogram på SVT. ”Röda Rummet,”, ”Slutet på historien” och ”En bok, en författare” för att nämna några.

Gabriella Ahlström är alltid engagerad och väl påläst i de uppdrag hon åtar sig och hon har lett allt från större konferenser med tusentals deltagare till mindre workshops på både svenska och engelska. Med sin vana vid direktsändningar och att framträda inför stor publik, har hon ett lugn som smittar av sig på de medverkande och hon uppfattas som säker, avspänd och professionell.

Att närvara vid Almedalsveckan är en självklarhet för Gabriella och under de senaste fem åren har hon tillhört de fem flitigast anlitade moderatorerna.

Bland Gabriellas återkommande uppdragsgivare märks bland andra: Socialstyrelsen, Regeringskansliet, SKL, Länsstyrelsen, Försäkringskassan, Skolverket, Svensk Biblioteksförening, Rikspolisstyrelsen, Diskrimineringsombudsmannen, Stockholms Universitet och Svensk Pensionärsförening.