Katarina GrimKatarina Grim inledde sin karriär med att driva en firma inom organisationsutveckling och ledarskap. Numera är hon gymnasie- och universitetslärare i psykologi samt en flitigt anlitad föreläsare i ämnen som rör psykisk ohälsa. Katarina har, med egen lång och brokig erfarenhet av psykisk ohälsa, en enastående förmåga att beskriva psykisk sjukdom. Hennes huvuddiagnos idag är bipolär sjukdom typ 2.

När Katarina Grim var ung reste och jobbade hon mycket utomlands och vid 23 års ålder drabbades hon av sin första depression med psykotiska inslag. Första gången hon blev inlagd på en sluten psykiatrisk avdelning bodde hon i Oslo.

Några år senare träffade Katarina sin stora kärlek, gifte sig och skaffade familj. Under graviditeterna drabbades hon av svåra depressioner och under 2006 drabbades hon av en svår depression och psykos som varade i två år. Därefter fick hon diagnosen bipolär sjukdom typ 2. Idag lever Katarina stabilare och känner att hon kan njuta av livet mer än någonsin tidigare i sitt vuxna liv. Hon har provat ett flertal olika mediciner och har hittat en medicinering som fungerar.

Katarina Grim varvar egenupplevda erfarenheter med teoretisk och medicinsk vetenskap. Med närhet och distans, med tyngd och lättsamhet får vi följa Katarinas resa mot ett gott och hållbart liv.