Mattias RibbingMattias Ribbing är den kreative entreprenören och författaren som vill få dig att upptäcka din hjärnas kraft att radikalt kunna förbättra dina prestationer. Med stor passion och en bakgrund som professionell utbildare har Mattias länge utforskat hjärnans roll i hur man når mätbara framsteg, både i arbetet och till vardags. Sin egen hjärna har han drillat att gå från normalbegåvad till att vinna SM i minne tre år i rad. Mattias var också förste svensk att uppnå samtliga kriterier för den ärofyllda titeln ”International Grand Master of Memory”.

Faller du lätt tillbaka i gamla mönster? Har du svårt att hitta glöden när det går trögt? Händer det att du ger upp innan du nått din dröm? Förbered dig på ett mentalt vitamintillskott när Mattias tar dig med på ett spännande äventyr in i din egen hjärna. Nya tankar kommer garanterat att väckas om hur Du ska bli den allra bästa versionen av dig själv.

Så fort du begränsar din fantasi sätter du hinder i din vardag. Hjärnan är platsen där hela ditt liv avgörs. Små förändringar i våra tankar kan leda till stora förändringar i världen omkring oss. Här lär du dig steg-för-steg ett nytt och roligt sätt att samarbeta med din hjärna för att kunna leverera på en helt ny nivå.

Från föreläsningen får du med dig unika verktyg som hjälper dig att prestera bättre i din arbetsvardag. Framtagna för att ge konkreta resultat både på kort och lång sikt är de samtidigt väldigt enkla att använda. Du lär dig bland annat:

  • Hur du omvandlar stress till förbättrad koncentrationsförmåga.
  • Hur du får tillgång till din kreativitet just när du behöver den.
  • Hur du tar in stora mängder ny information snabbt och effektivt.
  • Hur du orkar prestera på topp under långa arbetsdagar.
  • Hur du får andra att ta till sig ditt budskap.
  • Hur du kan hålla 10 viktiga saker i huvudet, utan ansträngning eller osäkerhet.

På scenen har Mattias Ribbing gjort sig känd för att bjuda på det där lilla extra genom att kombinera knivskarp pedagogik och en lättsamt underhållande stil. Sammantaget gör det Mattias Ribbing till det perfekta inslaget på konferensen där du både vill ha resultatgivande kunskap och en roande stund som garanterat blir en snackis hos åhörarna.

Mattias håller även följande föreläsningar:

SÅ FÅR DU ETT MÄSTARMINNE!

Allt om hur du håller din hjärna i topptrim med effektiv minnesträning. Lär dig minnas allt ifrån namn, ansikten och vad folk har sagt, till att hur du snabbt läser in böcker och nya kunskapsområden. Du får också veta hur du håller viktiga presentationer helt ur huvudet utan osäkerhet eller en massa förberedelse. Det blir ett nytt sätt att se på hur hjärnan fungerar i praktiken, och du kan därigenom använda den på ett både effektivare och roligare sätt.

SÅ FÅR DU ANDRA ATT MINNAS DITT BUDSKAP!

Kunskap om hur hjärnan lagrar information leder vägen till hur du ska förbättra din kommunikation. Du lär dig designa och framföra ditt budskap så att det verkligen består hos mottagarna. När du känner till principerna för hur minnet och tänkandet fungerar, kan du använda den kunskapen till att skapa varaktiga minnen hos dina åhörare eller ditt kundsegment.

PRAKTISKA VERKTYG FÖR PEDAGOGER OCH UTBILDARE

Effektivt lärande är ett samspel mellan elev och pedagog. När du både kan lära eleverna hur de gör för att förstå saker bättre och snabbare, samt att du själv kan utforma din pedagogik utifrån hur hjärnan fungerar, möts ni på mitten och resultatet blir så bra det kan bli. Här jobbar vi med nya praktiska verktyg som du kan börja använda direkt i undervisningen, både i klassrummet och i lektionsplaneringen. Allt fokus ligger på att ge eleverna ökad förståelse, förmåga till analys och att växa som människor i sitt lärande. Inget gammalt mossigt rabblande av innehållslös fakta.