Mustafa CanMustafa Can är journalist, författare och en efterfrågad föreläsare.  Han har genom åren tagit sig an både stora och små frågor i debatter i olika media. Hans engagemang speglar sig också i hans föreläsningar, som skiftar mellan skilda ämnen och förekommer i olika sammanhang

När Mustafa Can avslutade sitt Sommarprogram 2003 med orden ”Mor, jag älskar dig så” så brakade telefonväxeln på Sveriges Radio samman. Det Sommarprogrammet är det mest uppmärksammade någonsin. Sedan dess har han varit sommarpratare en gång till och fått flera prestigefyllda priser, så som Stora Journalistpriset, Stora Radiopriset, Publicistklubbens Guldpennan, Etermedias Ikarospris och Sveriges Essäfondpris. Som journalist har han främst skrivit för DN och SvD.

Mustafa har i hela sitt liv brunnit och engagerat sig i olika samhällsfrågor, såväl stora som små. Några ämnen som han brunnit extra mycket för är bland annat utanförskap, kultur, språk, makt, invandring, svenskhet, identitet och journalistik. Hans engagemang i så många frågor har lett till att han har flera ämnen att välja mellan i sina föreläsningar eller en kombination av dessa.

I sin mycket uppskattade föreläsning “Tätt intill livet” talar han om längtan, kärlek, drömmar, död, sorg, skam, livskraft och om att resa sig ur nederlaget. Mustafa kan även föreläsa om svenskhet, identitet, kultur och olika samhällsfrågor.