Renata ChlumskaRenata Chlumska är den kända äventyraren som har bestigit Mount Everest som den första svenskan i världen, rundat USA helt på egen kraft och kört motorcykel från Indien till Sverige. Renata har även hunnit med att runda USA helt av egen kraft genom 48 stater i kajak, cykel och inlines genom öken, floder, berg och hav. Ett äventyr som tog 439 dagar och över 18 200 kilometer. Den 15 september 2006, dagen för målgång på expeditionen, utnämndes till “Renata Chlumska Day” av Seattles borgmästare. De senaste åren har Renata hunnit producerat en dokumentärfilm om sin USA-expedition som vunnit fina priser bland annat på i filmfestivaler i Dijon, Frankrike och Vancouver. 

Renata Chlumska började föreläsa 1997 och är sedan flera år en av Sveriges mest anlitade föredragshållare. På ett lättsamt och underhållande sätt låter hon publiken ta del av hennes äventyr och expeditioner runt om i världen. Renatas styrka som föreläsare ligger i hennes förmåga att översätta de utmaningarna hon stått inför på sina projekt och koppla ihop dem till de utmaningar och uppförsbackar vi alla möter på hemmaplan.

Likheterna mellan att leda ett företag eller en expedition är många och slående. I båda fallen är man som individ en del i en grupp. Avgörande är att alla har uppfattat och är tränade för att nå målet. För företaget är det många gånger förödande att ha medarbetare som inte är motiverade eller förberedda. På expeditionen kan det vara skillnaden mellan liv och död, säger Renata.

Renata Chlumska brinner för att inspirera och dela med sig av sin energi. Få föreläsare kan som hon motivera sina lyssnare att sätta upp egna mål och nå resultat.