Sarah Dawn FinerSarah Dawn Finer är en av Sveriges mest älskade och hyllade sångare. Hon har släppt de fem soloalbumen “A Finer Dawn” (2007), “Moving On” (2009), “Winterland” (2010), “Sanningen kommer om natten” (2012) och “Vinterland” (2014) och bland annat haft en stor hit med balladen “Kärleksvisan”.

Sarah Dawn Finer har varit med i Melodifestivalen med låtarna “I Remember Love” och “Moving On” som blev 2007 respektive 2009 års mest spelade svenska låtar på radio. Dessutom uppträdde hon på Eurovision Song Contest 2013 inför 125 miljoner tittare med låten “The Winner Takes It All” och har varit ute på flera framgångsrika turnéer.

Sommaren 2015 gjorde Sarah Dawn Finer helt akustiska spelningar som lät publiken uppleva Sveriges kanske mest älskade röst i en avskalad inramning. Hon backades dessutom upp av Pablo Cepeda på percussions, Göran Eriksson på gitarr och Jonas Gröning på piano.

Under 2014 spelade Sarah Dawn Finer huvudrollen som Sally Bowles i den hyllade uppsättningen av musikalen “Cabaret”. Föreställningen får en fortsättning på Stockholms Stadsteater hösten 2015.

I slutet av 2014 släppte hon sitt senaste album, ”Vinterland”, och följde upp det med en bejublad vinterturné. Våren 2015 turnerade Sarah Dawn Finer med den storslagna konserten “Chess in Concert”.

Sarah Dawn är en flitigt anlitad programledare och skådespelare i film, tv och musikaler och har bland annat blivit nominerad till en Guldmask för bästa kvinnliga huvudroll i “Jekyll & Hyde” 2008. Nyligen programledde Sarah Dawn Finer “Inför ESC” i SVT och hon har de senaste åren även varit programledare för det direktsända insamlingseventet “Musikhjälpen” och axlat det prestigefulla uppdraget att vara julvärd i SVT.