Stefan EinhornStefan Einhorn är professor i molekylär onkologi vid Karolinska Institutet. Han är dessutom en ofta förekommande gäst i radio och TV och han har skrivit flera böcker, såväl fack- som skönlitteratur. 2005 slog Stefan igenom med boken ”Konsten att vara snäll” – en bok som sålts i över 300 000 exemplar och översatts till 18 språk. Han har även skrivit ”Medmänniskor” (2007), ”Vägar till visdom” (2009) och ”Änglarnas svar” (2011).

Stefan Einhorn är sedan många år verksam som föreläsare och har blivit utsedd till bästa lärare vid Karolinska Institutet. Han föreläser inom områdena etik, snällhet, klokhet, ledarskap, medicinsk etik samt livsvisdom. Andra teman är optimal problemlösning med föreläsningar som konsten att bli klok, det visa ledarskapet och vägen till framgång.

Stefans populära föreläsning “Konsten att vara snäll” påminner oss om att ingen kan göra allt men alla kan göra mycket och att varje dag består av hundratals möten. I varje möte fattar vi ett beslut hur vi ska förhålla oss till vår nästa. Hur vi bemöter och stöttar våra medarbetare kommer i slutändan avgöra hur framgångsrika vi blir och hur väl en arbetsgrupp lyckas.