Therese AlbrechtsonTherese Albrechtson sålde sitt första bolag, Bodyguard Säkerhetsprodukter 2007. Strax innan försäljningen hade hon varit med om en svår olycka som gjorde att hon inte hade något val, hon var tvungen under ett par års tid att ta det väldigt lugnt. Therese hade innan olyckan startat Albrechtson holding AB och modeföretaget Greyzone som hon då fick lägga på is tills hälsan sa JA. När Therese började komma på fötter igen bestämde hon sig för att inspirera andra till att starta eget genom sitt Holdingbolag. Det är bättre att 1000 personer startar ett företag än att Therese själv startar 1000. På senare tid inspirerar Therese mer allmänt som en mer positiv inställning, att inte gå samma väg som alla andra, våga misslyckas och lyckas etc.

Therese Albrechtson beskriver sin resa då hon som 19-årig tjej skulle ge sig in i affärsvärlden efter att ha tackat nej till Handels. Hon ville fortsätta med det projektarbete som hon börjat med under sitt sista år på gymnasiet, Ung företagsamhet. Att gå emot strömmen och allas förvarningar om att ”Tänk om du misslyckas” gjorde inte starten lätt men genom en stark tro till sig själv, nytänkande, kreativitet och en enorm inställning fanns bara frasen ”Tänk om jag lyckas” i hennes huvud.

Under sina föreläsningar inspirerar Therese åhörarna till en positiv inställning till livet, att tro på sig själv, att ideligen se möjligheter istället för hinder samt att hitta det man brinner för. Föreläsningen är full av energi, glädje, konkreta exempel samt en del roliga inslag som Therese Albrechtson varit med om i sitt liv och sin relativt korta entreprenörsresa. Hon får åhörarna att känna en kick när de går hem därifrån. Föreläsningen anpassas beroende på målgrupp. Therese delar med sig på ett humoristiskt sätt sina misstag, ledord samt milstolpe som har varit bidragande till hennes utveckling. Mycket energi, entusiastisk, humoristisk, rolig, tänkvärd är några ord som ofta förknippas med hennes föreläsningar.

Exempel på föreläsningsämnen:

”Våga vinna”

”Våga lyckas”

”Se möjligheter istället för hinder!”

”Utgå från dina förutsättningar…OCH lyckas!”

”Företagare- kvinna- ung- hur går det ihop?”

”Tänk om jag lyckas”

”Begränsningarna till framgång sitter i huvudet”