Thomas Bodstrom Thomas Bodström är en av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade personer. Sedan vår före dettajustitieminister lämnade politiken 2010 kan han tala öppet om spelet bakom kulisserna och sina erfarenheter från tiden som socialdemokratisk minister. Thomas Bodström utsågs av statsminister Göran Persson till justitieminister år 2000.

När socialdemokraterna förlorade regeringsmakten blev han 2006 ordförande i riksdagens justitieutskott. Thomas debuterade som författare med deckarromanen ”Rymmaren” (2008), som sedan fick tre uppföljare, ”Idealisten” (2009), ”Lobbyisten” (2010) och ”Populisten” (2013).  2011 kom den politiska memoarboken ”Inifrån – Makten, myglet, politiken”. 

– Det media rapporterar om är bara en bråkdel, säger Thomas Bodström.

Tre olika föredrag kan bokas med Thomas Bodström – I det första talar han öppet om sina många spännande erfarenheter från den politiska hetluften, i det andra om hur man till exempel som chef gör för att kombinera livets olika roller. Det tredje föredraget handlar om kommunikation och innehåller handfasta tips och råd.

Spelet bakom kulisserna – om makten, politiken och media
Våren 2011 gav Thomas Bodström ut den uppmärksammade politiska memoarboken “Inifrån – Makten, myglet, politiken” där han skrev om sina erfarenheter som minister och oppositionspolitiker. I detta spännande föredrag berättar han öppet, personligt och rättfram om spelet bakom de politiska kulisserna, om vardagsarbetet i riksdagen, om de stora politiska händelserna och om politikens stundtals komplicerade relation till den tredje statsmakten – media.

Det är den senaste matchen som gäller – att kombinera livets olika roller
Få svenskar har en yrkespalett som går att jämföra med Thomas Bodströms. Genom åren har han arbetat som minister i den svenska regeringen och chef för justitiedepartementet, advokat, bästsäljande författare och allsvensk högerback i AIK. Hur vet man vilken väg i livet man ska välja? Vad förenar de olika rollerna? Hur får man tiden att räcka till när man både är chef över ett departement och fyrabarnspappa? Och hur hanterar man kritiken? I ett öppenhjärtigt föredrag med spännande berättelser från till synes vitt skilda världar, delar Thomas Bodström med sig av sina egna erfarenheter av att kombinera många olika roller i yrkeslivet, och berättar hur han trots höga poster och viktiga uppdrag kunnat skydda sitt privatliv.

Att kommunicera som minister, advokat och författare
Thomas Bodström har arbetat med olika former av kommunikation i hela sitt yrkesverksamma liv, både med det talade och skrivna ordet. Som advokat pläderar han i rättssalar, som författare skriver han bästsäljande böcker och när han var minister höll han tal både i Sverige och internationellt och debatterade i brinnande direktsändningar. Vad förenar kommunikationen i alla dessa fall, och vad skiljer den åt? I ett stimulerande föredrag berättar Thomas Bodström om hur han själv arbetar med kommunikation och delar med sig av personliga tips och råd. Han avslöjar också hur olika kommunikationen kan se ut i Sverige, EU och USA.