Tomas ErikssonTomas Eriksson jobbar med arbetsglädje på heltid. Det har han gjort sedan 2002. Tomas är ingenjören som blev så nyfiken på vad det är som får människor att fungera tillsammans att han blev organisationskonsult. Tomas företag Vidare Organisationsutveckling har hjälpt över 600 organisationer och över 18 000 medarbetare att öka arbetsglädjen.

Tomas Eriksson passar perfekt när du och dina kolleger behöver fylla på med energi och inspiration. Föredragen handlar om det som är verkligt väsentligt för att din verksamhet ska fungera så bra möjligt. Tomas inspirationsföreläser om:

Arbetsglädje

Först blir det tyst. Sen kommer skratten – och insikterna. Efteråt säger deltagare att de vill börja använda tipsen på en gång. För vem vill inte ha mer arbetsglädje? Att öka arbetsglädjen är bland det mest seriösa ni kan göra.  Du och dina kolleger får mer gjort med mindre stress. Ni blir effektivare, får nöjdare kunder och det blir enklare att samarbeta. Men hur ökar man arbetsglädjen? Det visar det här föredraget.

Teamglädje

Du vet att ni har teamglädje i ditt team när alla bidrar. Teamglädje är ett annat ord för att vara effektiva tillsammans och samtidigt må riktigt bra. Ju mer teamglädje desto mer självgående blir ditt team. Ju mer teamglädje desto mer ansvar för måluppfyllelsen tar gruppen. Men vad behövs för att skapa teamglädje? Det är vad det här föredraget handlar om.

Feedbackglädje

Uppskattning och konstruktiv kommunikation är en förutsättning för framgång tillsammans. Vi människor mår bra, växer och utvecklas av feedback. Utan återkoppling vissnar vi. Men många tycker det är svårt och undviker att säga det som behöver sägas. Vi är rädda för att om vi säger det vi tänker blir det värre. Föredraget Feedbackglädje gör din feedback på jobbet enklare och roligare.