Tove LundinTove Lundin är journalist och författare till boken Handbok för psykon. Sedan 2012 är hon ambassadör för föreningen (H)järnkoll och föreläser om psykisk (o)hälsa. Hela Toves liv har handlat om att passa in i mallen, följa normer och göra rätt. Det ledde till att hon 2008 mådde så dåligt att hon hamnade på psykakuten. Snart fick hon diagnosen bipolär typ 2. Några år senare fick hon också diagnosen ADHD. Då var Tove 30 år och hon började förstå varför hon alltid känt sig annorlunda.

Tove Lundin berättar om hur det var att växa upp med en osynlig diagnos. Om hur det kan vara att vara tjej med ADHD, och känna att man måste hålla allt inom sig. Och om att sedan få diagnosen som vuxen. ”Jag minns att jag tänkte; varför skrek jag inte bara rätt ut, en endaste gång under alla år?” säger hon om det. Tove Lundin föreläser om vilka hjälpmedel, förhållningssätt och verktyg som hjälper henne i vardagen och i arbetet. Men också om fördelarna med sin ADHD. Och om vikten att bli tagen på allvar, även när smärtan inte har en förklaring.

Sagt om Tove:

Tove var klockren! Var väldigt uppskattad och drog dessutom de flesta åhörarna på vår temadag. Det säger något om behovet!

Hon höll föreläsningen på rätt nivå, hade lagom balans mellan det svåra och styrkorna.

Verkligen ett varmt tack för förmedlingen!

Jag är så glad att det blev så rätt!”

Ågesta folkhögskola